Vespa la Milano ARCH WEEK

Vespa la Milano ARCH WEEK

Vespa, celebrul producator de scutere italian, a participat activ la Milano Arch Week 2018 in calitate de partener de mobilitate. Provenind din latinescul mobilitas, -atis, termenul se refera in esenta la capacitatea de a misca cu usurinta. In contextul de fata, scuterele Vespa s-au afirmat ca un partener ideal de calatorie pe strazile aglomerate, oferind versatilitate si manevrabilitate inalte.

Cei care au luat parte la a doua editie a Saptamanii Arhitecturii din Milano au putut experimenta alaturi de Vesparch diverse itinerarii la bordul modelelor de scutere Vespa de ultima generatie.

Vespa a jucat un rol insemnat in sesiunile cu tematica educationala, traseul initiat avand ca punct de pornire Fundatia Prada, continuand cu Muzeul Culturii (MUDEC) si Muzeul de Arta Urbana (MAUA) si terminand cu teatrele Mic si Strehler.

Persoanele venite la eveniment s-au declarat incantate de initiativa si au marturisit ca intreaga experienta a fost una intensa si foarte distractiva. Aceasta plimbare cu scutere s-a dovedit a fi, asadar, o ocazie deosebita pentru o imersiune deplina in metropola si a atras cateva sute de participanti. In Muzeul Triennale di Milano, scuterul Vespa construit in 1952 se numara printre cele mai de valoare exponate, ca simbol al stilului italian veritabil.

De asemenea, turul VespArch pus la cale de Vespa in cartierul Garibaldi a prilejuit reflectarea asupra problematicii referitoare la dinamica arhitecturii contemporane. Vizitele pe doua roti initiate de Vespa s-au realizat cu colaborarea Fundatiei Prada, Artlab si Citylife. Aceste tururi au inceput sa fie intreprinse in urma cu 10 ani.

Vespa a luat fiinta in 1946 si prin construirea de modele rapide si inovatoare de scutere, s-a impus pe piata cucerind an de an tot mai multi fani. Echipate cu motoare prietenoase cu mediul inconjurator si caracterizate printr-un design distinctiv si elegant.

Sursa: atvrom.ro