Turism pe două roţi la Cluj, cu simbolul stilului de viaţă italian

Turism pe două roţi la Cluj, cu simbolul stilului de viaţă italian

Un nou business de Cluj îşi propune să-i încurajeze pe clujeni şi turişti să exploreze oraşul şi împrejurimile în stil italian.

 

Clujul a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare fuliminantă în toate sectoarele economiei, devenind cel mai atractiv oraş secundar din România din punct de vedere al calităţii vieţii, fapt pentru care 15% dintre romani s-ar muta în “oraşul de pe Someş”, conform unui raport al Băncii Mondiale. Asta fără a mai pune la socoteală şi miile de străini care aleg să trăiască în cel mai vestic oraş al României.

 

Reversul medaliei este traficul extrem de aglomerat. Atât autorităţile locale, cât şi antreprenorii sau ONG-urile au început să adopte politici pentru fluidizarea traficului, pentru susţinerea transportului verde şi al mobilităţii. Fie că vorbim despre benzi dedicate pentru transportul în comun, servicii de car-sharing sau bike-sharing, automobile electrice sau pur şi simplu încurajarea mersului pe jos. Până şi poliţiştii locali au fost dotaţi cu maşini, scutere şi biciclete electrice şi vehicule de tip segway. Un ONG oferă mic dejun şi service gratis pentru clujenii care merg cu bicicleta la muncă.

 

Vespa Cluj se adresează tuturor categoriile de vârstă, cu condiţia ca persoana să deţină un carnet de şoferi categria B.

“Traficul devine tot mai aglomerat în Cluj-Napoca, astfel scuterul este o alternativă facilă și utilă. Iar cele de 50 cc pot fi conduse cu carnet categoria B, precum sunt și ale noastre. Noi ne adrsăm tuturor celor ce vor să se distreze și să descopere Clujul pe 2 roți, de la tineri de 18 ani şi până la cei mai în vârstă. Am avut clienți tați cu copii, tinere domnișoare dornice să încerce aceste scutere Vespa sau persoane venite în interes de serviciu la Cluj și au căutat să se relaxeze între 2 întâlniri. Ba am avut chiar persoane a căror mașină era în service la reparat și au dorit să experimenteze mersul pe 2 roți pentru o perioadă mai lungă. Așa că putem spune că ne adresăm tuturor”, mai spune tânărul antreprenor.

 

Găsești articolul complet accesând linkul: http://ziuadecj.realitatea.net/economie/tursim-pe-doua-roti-la-cluj-cu-simbolul-stilului-de-viata-italian–173675.html