Cum a fost la 21st BikeFest – 2018

Cum a fost la 21st BikeFest – 2018

BikeFest a ajuns la a 21-a editie anul acesta si a fost organizat in cadrul campingului din Gilau de catre Transilvania Bikers M.C. 1990.

Deoarece si noi ne desfasuram activitatea pe 2 roti ne-am decis, o parte din noi, incetisor sa ne indreptam spre Gilau si sa luam parte la aceasta superba adunare. Am dat share si am facut cateva video-uri pe parcursul evenimentul pentru a reusi sa intrati in atmosfera de acolo si a va face o impresie despre ce inseamnca un festival moto.

In primul rand acest festival nu este dedicat exclusiv mijloacelor de locomotie pe doua roti de viteza, la festival participand atat scutere, cat si motociclete de epoca, cu atas, cu remorca, ATV-uri, trike-uri si lista poate continua. In principiu orice avea transmisie pe lant si nu numai era invitat.

Ajunsi la festival am fost intampinati cu un shot de tuica si un bilet la loterie, se putea castiga o superba motocicleta. Mai apoi ne-am cautat un loc la umbra unde sa parcam. Atmosfera din timpul zilei a fost una relaxata, unde am consumat cantitati notabile de mici, bere si carnati. Seara odata cu lasarea intunericului au inceput concertele de muzica rock si nu numai. Anul acesta o ploaie torentiala a incercat sa ne distruga petrecerea. Aceasta doar a fost amanata, iar iarba uda a fost ideala pentru gogosi la ceas tarziu sub luna. Motoarele au fost turate toata noapte pana in zori cand ne-am pregatit sa mergem la parada. Punctul de plecare a fost campingul din Gilau, am continuat spre Floresti si am intrat in Cluj-Napoca prin Manastur. Din Manastur ne-am indreptat spre Zorilor, Calea Turzii si retur pe acelasi traseu. Coada se intindea pe 1 km cel putin, iar zgomotul s-a propagat cu mult mai mult probabil. La parada au luat parte pensionari, parinti cu copii, pasionati, entuziasti si nu numai. Toata lumea a creat un deliciu vizual si auditiv pentru spectatorii ocazionali de pe marginea drumului. Ziua a continuat cu jocuri si concursuri moto. Plus alti mici, bere si lista poate din nou continua.

Lumea spune sau mai bine zis unele persoane, ca scuterele nu au ce cauta la un festival moto. Ba ca sunt incete, ba ca nu sunt motociclete. Noi credem ca scuterele fie ele Vespa sau nu si motocicletele sunt o comunitate ce trebuie sa fie puternica si sa lupte pentru drepturile lor. Trebuie sa educam lumea si lumea sa ne educe pe noi. Trebuie sa fim uniti si sa repectam pentru a fi respectati. Noi la Vespa Cluj nu credem ca exista o diferenta si distractia pe 2, 3 sau 4 roti trebuie realizata in cadru organizat, astfel incat sa ne bucuram de ea impreuna mult timp dupa ce aceasta a trecut.

Asa ca conduceti cu grija si nu uitati: Have Fun, Rent a Vespa.