7 motive sa explorezi Barcelona pe scuter

7 motive sa explorezi Barcelona pe scuter

Pentru ca mai fusesem in Barcelona acum ceva ani, de data aceasta am ales si o alta modalitate de a ma plimba prin oras. Pentru o zi am inchiriat un scuter Vespa de la Via Vespasi-am zburdat pe stradutele Barcelonei. Si-acum sa va spun si de ce merita sa vizitati Barcelona via Vespa:

 

1. Vezi mai multe zone intr-un timp mai scurt

Nu e Barcelona un oras imens, insa daca vrei sa iesi din zona centrala si super turistica iti poate lua destul de mult timp. Si e chiar pacat sa nu vezi arhitectura zonelor rezidentiale ale orasului. Din punctul meu de vedere Barcelona este ea insasi un muzeu in aer liber, ce merita vazut dintr-un capat in altul si inapoi.

 

2. Ajungi in mai putin de 30 minute la plaja

Barceloneta, plaja din oras, este ok pentru o plimbare pe faleza, cat sa spui ca ai vazut marea. Eu, insa, nu as recomanda-o pentru plaja si nici macar pentru o baie scurta – e mult prea aglomerata, iar apa, din pacate, nu e cea mai curata. Recomand insa plajele putin mai indepartate de centrul orasului, fie la nord sau la sud. In Badalona de exemplu, plaja avea un aer de Vama linistita. Mi-a placut.

 

3. Simti pulsul orașului dintr-o altă perspectivă

Barcelona e orasul in care vezi pe strazi tot felul de vehicule pe doua roti, de la biciclete de toate tipurile la motoare cu multi cai sau Vespa-uri care se strecoara prin trafic si întorc toate privirile cu eleganta formelor și a culorilor. Sigur o sa-ti fure si tie atentia odata ce ai ajuns acolo. Si-atunci de ce sa nu le si testezi la o plimbare?

 

4. E usor de condus        

Ai 3 chestii de ținut în frau – echilibru, acceleratie, frane  Daca stii sa mergi pe bicicleta esti good to go. Singura diferenta e ca, in loc sa dai la pedale si sa obosesti, ai maneta de acceleratie. Easy peasy!

 

5. Gasesti loc de parcare oriunde

E stress-free din punctul asta de vedere pentru ca exista parcari la fiecare colt de obiectiv turistic.

 

Aduce flexibilitate, dar și un pic de adrenalina vacantei tale. Plete in vant, privelisti si locuri noi la o acceleratie distanta. Mai trebuie sa spun ceva? Poti face toate cele de mai sus si in cadrul unui tur ghidat pe Vespa.
Daca un ghid care cunoaste bine orasul te face sa te simti mai in siguranta, atunci alege un tur ghidat cu baietii de la Via Vespa si te vei bucura si de povestile si recomandarile localnicilor. Desigur asta vine si cu niste costuri aditionale despre care poti citi la ei pe site: https://www.via-vespa.com

 

Sursa articol: zmeulcalator.ro